Våra behandlingar

Skötselråd & FAQ

Vi Erbjuder

01

Återställning till naturlig hårfyllnad

02

Reducering av kala fläckar

03

Återställning för kvinnligt håravfall

04

Öka täthet för förtunnat hår

05

Permanent kamouflage av ärrvävnad

06

Behandling av Alopecia

 

Naturlig Hårlinje

Har du tappat din hårlinje och känner att du vill få tillbaka det unga fräscha utseendet? Inga problem! på Made Hair Clinic har vi lösningen till dig. 
Här kan du skapa alla möjlig möjliga hårlinjer enligt dina önskemål

 

Ärr Behandlingar

Ingen ska behöva gå runt och ha ärr i nacken.
Våra metoder gör så att ärren försvinner helt och hållet
Har du gjort FUE eller FUT så kan vi återställa dina ärr.

Skägg Behandlingar

Vi är dom enda i Sverige som gör skäggbehandlingar på män.
Med hjälp av den senaste tekniken och tack vare våra erfarna
barberare så kan vi återskapa en fyllig look i minsta detalj
och göra det otroligt naturligt.

FAQ

Skötselråd / Frågor & Svar

Hur länge vara resultat av en SMP-behandling?

En SMP-behandling är permanent och försvinner aldrig helt. Pigmentet kommer att påverkas av utstrålning och kommer att blekna lite med åren.

Efter 3-5 år så kan det vara bra att fräscha till utseendet med en Touch-Up, som görs i endast en behandling.

Den siffran är dock bara en vägledning. Vissa klienter går flera år mellan behandlingar. Detta gör att du kan välja en ungefärlig varaktighet och en specifik look.

Är det en tatuering ?

Nej. Den enda likheten är att färg appliceras på din hud, SMP är en helt annan teknik som utövas av utbildade yrkesmän som använder helt olika pigment samt olika tekniker med modern utrustning.

SMP är en typ av special behandling du använder sektion för sektion för att upprätta perfekt resultat av ditt vanliga hår.

Vi använder oss inte av samma bläck och nålar vilket innebär att inga skuggor eller missfärgning av pigmenten förekommer. Vi är specialiserade i att hitta rätt pigment till dig för att upprätta en naturlig look.

Vad är skillnaden mellan hårbottenmikropigmentering och en vanlig huvudtatuering?

Även om vissa människor kan beteckna mikropigmentering som en hårtatuering, är det faktiskt ganska annorlunda. För det första, och kanske viktigast, är utövarens skicklighet.

Våra utövare kan skickligt replikera en 3D-look av naturligt hår. Nålar som förhindrar spridning av bläck.

Dessutom är nålarna som används för denna teknik en gångs nålar som är tre fjärdedelar mindre än någon tillgänglig tatueringsnål.

Hur ser jag ut omedelbart efter min SMP-session?

Omedelbart efter den första sessionen får du resultat av SMP. Det kommer dock att finnas en viss rodnad som varar i ca 1-2 dagar beroende på din hudtyp.

Pigmentets ursprungliga färg kommer att se mörkare ut än det “botade” resultatet, men oroa dig inte, efter bara 1-2 veckor försvinner det och ger en mer naturlig look

Gör en behandling ont?

Smärttolerans skiljer sig från klient till klient men de flesta kan tolerera det utan behov av aktuell bedövning. I allmänhet rapporterar kunderna att känslan är mycket tolerabel och inte så dålig som de förväntade sig.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingarna tar ungefär 3-4 timmar för den första sessionen, sedan cirka 2-3 timmar för den andra sessionen.

Vissa klienter kan begära eller kräva en tredje session för att slutföra sin behandling, och sessionstiden är cirka 1 – 2,5 timmar, beroende på hur mycket arbete som behöver göras.

Kommer det använda pigmentet att ändra färger eller bleka?

Vi använder ett speciellt formulerat bläck som är anpassat för Scalp Micropigmentation – det är inte tatueringsfärg. Som ett resultat finns det ingen risk för att färgen blir blå eller grön.

Jag har tidigare ärr från ett hårimplantat kan jag fortfarande göra SMP?

Absolut kan du göra det. Vi är även högt tränade för att utföra en camouflerande effekt av ärret.

Beroende på ärrbildning så kan man dölja det helt och hållet. Oavsett om du har gjort STRIP eller FUE operation så kan vi erbjuda dig en lösning.

Vad har jag för behandlingsalternativ när jag tappar mitt hår ?

Skallighet hos män är ett komplext tillstånd med få genomförbara behandlingsalternativ. Här är en undersökning av de vanligaste behandlingarna på marknaden idag.

Kirugisk

STRIP Excision

Kirurger tar bort ca 10-15 cm tunn remsa av huden från baksidan av huvudet. De demonterar sedan remsan och nyttjar varje enhet med fungerande hår individuellt för att fylla i de delar av huvudet som påverkas av håravfall.

Vissa män är bekymrade över det distinkta, laterala ärr som denna procedur lämnar och potentialen för transplantationen att se onaturlig ut.

Follicle Unit Extraction(FUE)

FUE är mer tidskrävande, kostar cirka 50% mer och har en lägre framgångsgrad än STRIP.

Den största fördelen är att det inte lämnar ett ärr och inte kräver en stor, livskraftig givarsida som remsskörd, vilket gör det potentiellt till ett mer livskraftigt alternativ för män med mer avancerad håravfall.

Medicinsk

Finasteride (Propecia)

Finasteride fungerar genom att blockera enzym 5-alfa-reduktas, som omvandlar testosteron till DHT – det hormon som är ansvarigt för din avtagande hårfäste.

Endast cirka 20% av män ser förbättring under sex månaders behandling, och ditt hår kommer att återgå till förbehandlingsläget om du slutar ta medicinen.

Det finns också oro kring sällsynta men allvarliga och ibland permanenta sexuella biverkningar efter att ha tagit Finasteride, inklusive förlust av sexuelllust och erektil dysfunktion.

Minoxidil (Rogaine)

Minoxidil är en aktuell behandling för håravfall hos män. Det medicinska samfundet vet inte exakt hur Rogaine fungerar. Vissa experter spekulerar i att blodkärl i hårbotten stimulerar hårväxt och -funktion.

Ditt håravfall kommer att återgå till förbehandlingen om du slutar ta medicinen. Det är mindre effektivt vid behandling av stora områden och rekommenderas för yngre män som har upplevt håravfall i fem år eller mindre.

Båda medicinerna är mer effektiva för att bromsa håravfall, i motsats till att återväxt av håret.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss

Kontakt